Benefietconcert Syrië op 24 juni 2023

Op zaterdag 24 juni zal ik een benefietconcert geven voor Syrië in mijn repetitieruimte in Amsterdam-Zuidoost, vanwege de aardbeving. Een paar maanden geleden organiseerde ik het voor het eerst, de Ochtend (NPO Klassiek) interviewde mij over het initiatief.

Cultuursector in actie voor aardbevingsslachtoffers | NPO Klassiek (nporadio4.nl)

We hadden uiteindelijk een behoorlijke opbrengst (4000 euro). Het blijft natuurlijk wel een druppel op een gloeiende plaat. Syriërs hebben het al jaren heel zwaar sinds de oorlog, het land gaat gebukt onder sancties en er kwam nog eens een aardbeving bovenop en de situatie blijft schrijnend. Ik wil daarom op zaterdag 24 juni nog een concert geven in solidariteit met Syrië, dat zal in combinatie zijn met een presentatie van Yvette Shamier. Zij is twee keer in Syrië geweest, in april en mei en ze kan er bevlogen over vertellen en ze gaat het er natuurlijk over hebben wat er op de planning staat voor de volgende reis. In juli vertrekt ze namelijk weer naar Syrië. Ik wilde voor haar vertrek graag nog wat organiseren zodat we hopelijk nog ons steentje kunnen bijdragen.

Het concert op 24 juni begint om 14:00 uur, inlopen kan vanaf 13:30 uur. Hier kunt u kaarten bestellen.

Als je niet kunt komen maar wel graag een steentje wilt bijdragen, kan dat via het volgende banknummer:

NL68INGB0005421872 ten name van Y. Shamier-Tariyeh o.v.v. donatie

Voor wie meer wil weten: op de Facebookpagina Samen SOS staat een en ander uitgelegd over de activiteiten van Yvette/Samen SOS in Syrië.

Samen SOS | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.