Martin Oei toert rond met Programma ´Tuin der Lusten’

In 2020 ontwikkelde Martin Oei een opmerkelijk programma, waarbij o.a. de pianomuziek van Liszt wordt verpakt in animaties, video’s en illustraties met de cartoon figuren Tom en Jerry en het schilderij van Jeroen Bosch ‘De Tuin der Lusten´. Door Corona werd enige tijd de uitvoering van die ‘show’ onmogelijk. In het voorjaar zijn de voorstellingen weer gestart met een toer langs o.a. Krommenie, Culemborg en 3 optredens in het Concertgebouw te Amsterdam.

De voorstellingen worden als volgt aangekondigd:

Had je je kinderen, kleinkinderen, vrienden of buren altijd al eens willen meenemen naar een prachtig, klassiek pianoconcert, maar is het nog nooit gelukt om ze over te halen? Dan is hier je kans: neem ze mee naar een cartoon van Tom & Jerry – met live pianomuziek van Franz Liszt. Uitgevoerd door Martin Oei.

Martin Oei geeft o.a. drie keer een bijzonder middagconcert in Het Concertgebouw op een bijzondere vleugel. We krijgen prachtige animaties te zien bij zijn uitvoering van werken van componist en pianist Frans Liszt, op Martin’s verzoek gemaakt doorLiza Verboon, Jet Westbroek en Lamine Ndiaye en vooral bedoeld voor een jong publiek. De animaties verbeelden de levensloop van Liszt, die tijdens zijn leven behandeld werd als een hedendaagse ‘rockstar’, vooral door de dames, die zelfs handschoentjes droegen waarop zijn naam geborduurd was.

Martin speelt ook een ballade van Chopin, de bekendste tijdgenoot van Liszt. Hij sluit af met de Hongaarse Rapsodie, op een authentieke Erard-vleugel uit 1846. Daarbij vertoont hij de Tom & Jerry cartoon the Cat Concerto waarin Tom de Rapsodie speelt, waarbij Jerry hem, zoals altijd, behoorlijk dwarszit.

Martin Oei trad – van 2013 tot diens dood in 2019 – op met meesterpianist Daniel Wayenberg. In 2020 studeerde hij cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam, maar de Covid maatregelen verstoorden zijn muzikale carrière. Inmiddels treedt hij weer op, met en zonder Tom & Jerry.

Voor zijn optredens in deze toer kijk op de agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.